Tuesday, July 22, 2008

Hallonlikör

Jag hittade ett recept på hallonlikör som verkar bli bra! Det har bara stått några dagar, men en liten provsmakning bådar gott. Hur länge det ska stå egentligen framgår inte; man får väl pröva sig fram. Men jag kommer nog att sila av bären om några dagar.

Hallonlikör
Ta 2–3 dl hallon och lägg i en tom brännvinsflaska (eller annan 75 cl-flaska). Häll i ca 1 dl socker (originalreceptet har mer, men det blev lite väl sött, man kanske kan ta ännu mindre). Fyll på med Brännvin Special tills flaskan är nästan full. Det ska vara lite "skakmån".

Skaka flaskan kraftigt så att sockret löser sig. Ställ undan några dagar (det går bra i rumstemperatur) men skaka flaskan dagligen. Smaka av och sila av bären när det smakar bra!

(Förmodligen kan man äta upp bären med lite vaniljglass eller grädde. Vuxengodis!)

No comments: